Életbe lépett az avar és kerti hulladék égetésének tilalma

Ecser Község Önkormányzatának 17/2005. (X.14.) számú, a köztisztaságról, a hulladékkezelésről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és a környezetvédelemről szóló rendeletének 25. § (2) bekezdése értelmében május elseje és szeptember 30-a között tilos az avar és a kerti hulladék égetése.
A rendelkezés megszegőivel szemben 5.000-Ft-tól 50.000-Ft-ig terjedő mértékű helyszíni bírság, vagy 5.000-Ft-tól 150.000-Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.
Mindenkinek a kétheti rendszerességű zöldhulladék szállítást ajánljuk.

Kérdésként felvetődött már, hogy bográcsolni, grillezni lehet-e? Természetesen szabad, a rendelkezés a kerti hulladék és az avar égetésére vonatkozik.

A szabadban tüzet gyújtani, tüzelő berendezést használni csak úgy lehet, hogy az a környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelentsen.
Szabadban tüzet és üzemeltetett tüzelő berendezést őrizetlenül hagyni nem szabad, s veszély esetén, vagy ha arra szükség nincs, a tüzet azonnal el kell oltani.
A tüzelés és a tüzelőberendezés használatának helyszínén olyan eszközöket és
felszereléseket kell készenlétben tartani, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg a tűz eloltható.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a külterületi égetésre más szabályok érvényesek. Külterületen tüzet gyújtani általános esetben csak a Katasztrófavédelem előzetes engedélyével szabad.


Fotó: infokiskunfelegyhaza.hu

honlapkészítés: dupai