Föld Napja az Andrássy utcai Óvodában

Minden 1970-BEN KEZDŐDÖTT…
Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.
1990-BEN VILÁGMOZGALOMMÁ VÁLT…
Felkérések születtek, hogy ünnepeljék április 22-én a Föld napját a világ minden országában, a környezetbarát, fenntartható társadalom közös vágyával. Több mint 140 ország 200 millió környezetért aggódó polgára, civil szervezetek válaszoltak felhívásukra, és városok, falvak, iskolák, környezetvédő szervezetek mind-mind saját szervezésű programmal, a legkülönfélébb módon tették emlékezetessé és világméretűvé ezt a napot. MAGYARORSZÁG AZ ELSŐK KÖZÖTT CSATLAKOZOTT…
Napjainkig pedig már számos óvoda is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez… természetesen az Andrássy utcai Óvoda is. Évek óta ünnepeljük ezt a napot, mesélünk fontosságáról! Megbeszéljük teendőinket, feladatainkat a cél érdekében. Az idei évben is így tettünk. A gyermekek 6 pályán vettek részt, ahol mind-mind a környezetvédelem, egészségnevelés, a Föld védelmével, megóvásával kapcsolatos játékos feladatok jelentek meg. Köszönet Vargáné Lilik Katalin kolléganőnknek, hogy ilyen csodás napot szervezett óvodásainknak és nekünk pedagógusoknak is. Egyetlen nap azonban kevés... Hiába cselekszik ma már több mint egymilliárd ember 192 országban egy napon, a Föld napján a környezetért, élhető jövőnkért.
Legyen minden héten Föld napja!!!Az óvodásokkal együtt, mi mind ezt kívánjuk!!!
honlapkészítés: dupai