Négy szavazókörben szavazhatunk

Tisztelt Választópolgárok!

Áder János Köztársasági Elnök úr 2018. április 8-ára tűzte ki az országgyűlési képviselőválasztást. Az Ecseri Polgármesteri Hivatalban megalakult Helyi Választási Iroda munkatársaival január óta készülünk e fontos esemény lebonyolítására.

Az országos fórumokon, interneten, televízióban nagyon sok hasznos információt találnak a szavazásról. Magam néhány újdonságra szeretném a figyelmüket felhívni, és gyakorlati tapasztalati tanácsot szeretnék közzé tenni.

Ecser lakosságszáma, így a választópolgárok száma is örvendetesen megnövekedett. Annak érdekében, hogy a jogszabályi létszámhatároknak most és a közeljövőben is megfeleljünk, a várakozási időt csökkentsük, új szavazókört
hoztunk létre. Tehát április 8-án nem három, hanem négy szavazókörben várják a Szavazatszámláló Bizottságok a választópolgárokat.
Ezért külön kérem, hogy ne megszokásból induljanak szavazni, hanem nézzék meg a februárban megkapott választási értesítőt, hogy melyik szavazóhelyiséget kell felkeresniük. Az Iskolában két szavazóhelyiség lesz. Itt plakátokon tájékoztatjuk Önöket, melyik terembe kell menniük szavazni. Ezen túl a Szavazatszámláló Bizottság tagjai az előtérben adnak iránymutatást.

Azok, akik nem a lakóhelyükön szavaznak, kérhetnek átjelentkezést arra a településre, ahol április 8-án tartózkodnak. Nagyon szépen kérem, hogy az átjelentkezést ne hagyják az utolsó pillanatokra! Négy évvel korábban az országos számítógépes rendszer nem bírta a terhelést és a szavazás előtti pénteken már nem működött megfelelően. Ezen mi, itt helyben nem tudunk segíteni.

Kérem, nézzék meg személyi irataikat! Még van néhány napjuk, hogy a lejárt iratokat érvényesítsék a Kormányablakban vagy az Okmányirodában.

Ha lakcímet akarnak létesíteni, azt is mihamarabb meg kell tenniük, mert nem fognak lakcímkártyához jutni, ha csak a választás napjátközvetlenül megelőzően járnak el.

A www.valasztas.hu oldal biztosítja az ügyfélkapuval rendelkezőknek a választási ügyintézés lehetőségét is. Pl. mozgóurna-igénylés, átjelentkezés, külképviseleti névjegyzékbe vétel. A kérelemnyomtatványokat azok is le tudják
tölteni innen, akiknek nincs ügyfélkapujuk.

Számítani kell rá, hogy az egyéni szavazólap terjedelmes lesz. Amikor e sorokat írom, 16 egyéni jelöltet vett nyilvántartásba a Vecsési Választási Bizottság.

Mint mondani szokás, a választás a demokrácia ünnepe. Legyen ez Ecseren is így.

Ha valamilyen kérdésük van, szívesen állunk rendelkezésükre személyesen, telefonon, e-mailben az Ecseri Polgármesteri Hivatalban.
(Telefon: 06-29/335-166
E-mail: polgarmesterihivatal@ecser.hu)

Barta Zoltán
jegyző
a Helyi Választási Iroda vezetője

választási plakát 2018 ogy2.pdf

választási plakát 2018 ogy3.pdf


honlapkészítés: dupai