Rendkívül hideg idő ígérkezik

A naptárra tekintve azt gondolhatnánk, hogy már a tavasz közeleg. Az eddigi enyhe télnek a következő napokban vége lesz, de nem a várakozásaink szerint. A meteorológusok előrejelzése értelmében február 24. és március 2. között hideg időjárás éri el térségünket. Mínusz 8 - mínusz 13 fok lesz éjjel, és sokszor a nappali legmagasabb hőmérséklet is csak mínusz 4-6 fok lesz.

Ilyenkor nagyon fontos, hogy jobban figyeljünk oda embertársainkra, szomszédainkra, rokonainkra, ismerőseinkre.

Ha valaki olyan személyről tud, akinek nincs fűtési lehetősége, nincs tüzelője, fázik, fagyoskodik, nem rendelkezik élelemmel, kérjük munkaidőben jelezze az Ecseri Polgármesteri Hivatalban. Telefonszámunk: 06-29/335-161. E-mail elérhetőségünk: polgarmesterihivatal@ecser.hu

Munkaidőn túl a rendőrséget lehet értesíteni a 107-es segélyhívó számon. A rendőrség fel van készülve az ilyen bejelentések kezelésére.

A Családsegítő Szolgálat elérhető a 06-29/335-158-as telefonszámon.

Gyanúra adhat okot, ha nem látjuk a szomszédunkat, pedig máskor gyakran találkozunk vele, nem üríti ki a postaládáját, nem füstöl a kéménye stb.

A hideg miatti jelzőrendszer tekintetében együttműködünk az önkormányzati intézményekkel, a szociális szervezetekkel, az egészségügyben dolgozókkal, a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel, a polgárőrséggel.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy ilyen időjárási viszonyok között a mértéktelen alkoholfogyasztás rendkívüli veszélyekkel jár. Az ittas ember könnyen elcsúszik, elesik. Ha sérülése, vagy ittassága miatt az utcán tölt el hosszabb időt, akkor menthetetlenül kihűl.

Kérjük a vendéglátó üzletek üzemeltetőit, hogy a rendelkezéseknek megfelelően ittas személyt szeszes itallal ne szolgáljanak ki!


Polgármesteri Hivatal


honlapkészítés: dupai