Idén kezdődik a Gyömrői Szakorvosi Rendelőintézet felújítása

Térségi és szakmai sajtótájékoztatót tartottak Gyömrőn, az ecserieket is ellátó Szakrendelő Intézet felújításáról. A sajtótájékoztatón megjelent Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház igazgatója, a térség polgármesterei és háziorvosai. Ecser Nagyközség Önkormányzatát Gál Zsolt polgármester képviselte a február 12-i eseményen.
Közel egy éve reppent fel az a hír, hogy veszélybe kerülhet a Gyömrői Szakrendelő működése. Ezek az idők elmúltak, és most a Rendelő felújításáról beszélhetünk.
A Kormány határozata értelmében tovább fejlesztik a fővárosi és a Pest megyei járóbeteg szakellátást. Az Egészséges Budapest Program, valamint a Pest megyei Területfejlesztési Program keretében mintegy 18,5 milliárd forintos beruházások valósulnak meg. Az építkezések ebben az évben kezdődnek és 2021-ig tartanak. Az Egészséges Budapest program teljes költségvetése 700 milliárd forint. Ilyen jelentőségű fejlesztések még nem voltak régiónkban.
A kormányhatározatban szerepel az ecseriek által gyakran használt Gyömrői Szakrendelő korszerűsítése is. A fejlesztés szakmai tartalma az építészeti és gépészeti felújítás, az orvostechnológiai eszközpark modernizálása, a szakellátások fejlesztése. Az összköltség Gyömrő esetében 332.500.000-Ft, ebből 21.400.000-Ft-ot Gyömrő Önkormányzata biztosít.

Az eseményről készült videót a

www.youtube.com/watch?v=2tG5Ytfvz2o

oldalon tekinthetik meg.honlapkészítés: dupai