Február 12-én kezdődik a választási értesítők kiküldése

A Nemzeti Választási Iroda február 12-e és 19-e között levélben értesíti a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárokat arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben, és április 8-án melyik választókerületben, szavazókörben szavazhatnak. Amennyiben a választópolgár korábban már valamelyik nemzetiség választópolgáraként regisztrált az országgyűlési választásra, az értesítőn ezt is megtalálja.

Az értesítő felhívja a figyelmet a mozgáskorlátozottak, a fogyatékossággal élők által igénybe vehető segítségre, az igénybenyújtás határidejére, valamint kitér a külföldön, illetve a lakóhelytől távol szavazás eseteire is.

Az étesítők adattartalmát az 1/2018. (I. 3.) IM rendelet 7. melléklete szabályozza.

Az értesítők a 2018. február 9-i névjegyzéki adatok alapján készülnek, kézbesítésüket a Magyar Posta végzi.

Kérjük, alaposan nézzék meg az értesítőket, mert a lakosságszám növekedése miatt Ecseren nem három, hanem négy szavazókör lesz. Nem biztos, hogy a megszokott helyre kell mennie szavazni! A Laky Ilonka Általános Iskola épületében két szavazóhelyiség kerül kialakításra.

Abban az esetben, ha az értesítő valamely oknál fogva 2018. február 19-ig mégsem érkezik meg, vagy a megérkezését követően elvész, a választópolgár a helyi választási irodától (a jegyzőtől) igényelhet új értesítőt.

Helyi Választási Iroda


honlapkészítés: dupai