Még egyszer a közvilágítási hibák bejelentéséről

Tisztelt Ecseri Lakosok!

Közvilágítási hibák bejelentésével kapcsolatos tudnivalókkal már többször foglalkoztunk, de tapasztalataink alapján ismét szükségesnek látjuk a lakosság tájékoztatását.
Amennyiben közvilágítási hibát észlel valaki, sokszor automatikusan az Elektromos Műveket hívja. Az ő ügyfélszolgálatukon viszont nem veszik fel a hibabejelentést, mondván: a helyi önkormányzatot kell hívni.
Mivel ez nem egészen pontos tájékoztatás, az alábbiakat szeretnénk közzétenni.

Az ELMÛ Nyrt. és az ÉMÁSZ Nyrt. 2006. évben alapított közös vállalkozása, az ELMÛ Hálózati Kft. javítási kötelezettségébe, az elektromos hálózat „passzív” elemeinek javítása tartozik, ilyenek: oszlop, vezeték, vezérlő meghibásodása, kábelhálózat meghibásodásából adódó szakaszhibák.

A közvilágítás „aktív” elemeinek javítását, -tehát a fényforrások, lámpatestek és azok tartozékainak meghibásodását– Ecser, és több település vonatkozásában az EUROVILL Kft. végzi.

Tekintettel arra, hogy szakember tudja eldönteni azt a tényt, hogy aktív vagy passzív elem meghibásodása okozza adott területen a közvilágítás hibáját, ezért kérjük, hogy a hibabejelentéseket elsősorban az EUROVILL Kft.-nél az alábbi elérhetőségeken

Tel.: 06-80-980-030
E-mail: kozvilagitas@eurovill.hu

tegyék meg, vagy a Polgármesteri Hivatalnál is bejelenthetik

Tel.: 06-29-335-161
Fax: 06-29-335-416
E-mail: polgarmesterihivatal@ecser.hu

a fentiek szerint.

Tapasztalataink alapján a közvilágítási hibák jellemzően az „aktív elemek” hibájából adódnak. Amennyiben az EUROVILL Kft. azt tapasztalja, hogy a bejelentett hiba „passzív elemet” érint, akkor haladéktalanul továbbítja a hibajelentést az ELMÛ felé.

Az Eurovill telefonszáma január elsején változott. Így ettől az időponttól ingyenesen hívható a hibabejelentő.

Több olyan telefont is kapunk, amely arról szól, hogy "már két hete" nem világít lámpatest. Kérjük, ne várjanak a bejelentéssel! Minél hamarabb értesül a szolgáltató a hibáról, annál hamarabb kész a javítás. Az átlagos hibaelhárítási idő az Eurovillnél, a bejelentéstől számítottan alig több, mint egy nap.

Az Eurovill Kft. a saját maga által feltárt hibákat is javítja.

Az Ecseri Polgármesteri Hivatal munkatársai legalább havonta egyszer éjjel is bejárják az utcákat, figyelve a közvilágítás hibáit is, és azonnal jeleznek a szolgáltatónak.

Tudni kell azt is, hogy a közvilágítási javításokat az Elektromos Művek szervezte ki működéséből, és az önkormányzatoknak kellett külön szerződést kötniük a munkára.

Köszönjük szíves együttműködésüket.

Kérjük az Eurovill számát mentsék le telefonjukba!


Polgármesteri Hivatal


Fotó: BDK

honlapkészítés: dupai