Több, mint hét milliárd forint támogatás a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére

Sikeresen szerepelt Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás – melynek Ecser is tagja – a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán. Ennek eredményeképpen településünk is részesedik azokból az előnyökből, amelyet a program nyújt. Többek között új szállítóautók kerülnek beszerzésre, megújul az üveggyűjtés rendszere.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. iránymutatása alapján a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás támogatási kérelmet nyújtott be a KEHOP 3.2.1. konstrukció komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a Duna-Tisza közi régióban, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre elnevezésű pályázati felhívásra.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium KEHOP irányító hatósága a pályázatot támogatásban részesítette.
Az Irányító Hatóság és a Társulás képviselői a támogatási szerződést aláírták.

A projekttel szembeni szakmai elvárás a projektterületen élők megfelelő hulladékgazdálkodási közszolgáltatással történő ellátásának biztosítása az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Tervnek megfelelően. A projekt keretében a Duna-Tisza térségi hulladékgazdálkodási rendszerek komplex továbbfejlesztése, az előválogató kapacitás további fejlesztése, valamint az utóválogató kapacitás kiépítése valósul meg. Beszerzésre kerül gyűjtő-szállító járműflotta a házhoz menő csomagolási és biológiailag lebomló hulladékgyűjtéshez és szállításhoz. Megvalósul a jelenlegi üveggyűjtési rendszer fejlesztése. A házhoz menő, elkülönített gyűjtés keretein belül, nőni fog a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége. A lakosság szemléletformálása megjelenik a projekt támogatott tevékenységei között. A fejlesztés megvalósításával a gyűjtött és lerakással ártalmatlanított hulladékok aránya elérheti a kívánt szintet.
Az Európai Uniós támogatás összege 7.849.150.000-Ft. A támogatás intenzitása 89,95%. A megvalósulás tervezett befejezése 2019. június 30.


honlapkészítés: dupai