Modern kommunális munkagépet vásárolt az Önkormányzat

Ecser Nagyközség Önkormányzata korszerű, több feladatra alkalmas traktort vásárolt, annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegye a közterületei munkákat. Az olasz gyártmányú gép különböző adapterekkel szerelhető fel. A képeken hóeke és sószóró látható rajta, de rézsű-fűkasza is van hozzá rendszeresítve. A munkagép a 32 éves MTZ traktort váltja le.

A forgalmazó Agrolánc Kft. így jellemzi a járművet:
"Az Antonio Carraro TTR 4400 HST multifunkcionális traktor a megfelelő eszközzel felszerelve kiválóan alkalmas szinte bármely kommunális feladat professzionális megoldására. Megfordítható kormány-ülés rendszerével a tolt és vontatott eszközöket is könnyen kezelni tudja, miközben a kezelő számára maximális rálátást biztosít a kényelmes és biztonságos ülésből. A hidrosztatikus erőátvitel, az ACTIO™ alváz, a négy egyforma méretű kerék és az alacsony súlypont kialakítás lehetővé teszik, hogy a különböző munkaműveletek bármilyen terepviszonyon – legyen az sík, rézsű vagy egyenetlen talaj – kivitelezhetők legyenek. A különféle csatlakoztatható eszközökkel számos mezőgazdasági és közterület-fenntartási tevékenység végezhető el: talajművelés, járda- és útburkolat tisztítás, rézsűkaszálás, sportpálya gondozás, hó- és síkosságmentesítés, faiskolai és további területek művelése..."

Valóban különlegessége a járműnek, hogy kis helyen elfér. Széles kerekeinek és könnyű súlyának köszönhetően kicsi a tengelyterhelése, felmehet a járdákra is. Ha szűk helyen dolgozik, és nem tud megfordulni, a vezetője az üléssel együtt, a kormányt, és a műszerfalat egy mozdulattal megfordítja, és máris tud visszafelé menni. Fogyasztása sokkal kisebb, mint az előd MTZ traktoré.

Háttér:
A munkanélküliek száma örvendetesen csökkent Ecseren, ezáltal közcélú foglalkoztatottakat is sokkal nehezebb felvenni. A közmunkások többsége elhelyezkedett az elsődleges munkaerő piacon, és az ő sikerüknek is örülünk. A munkákat azonban el kell végezni, aminek egyik megoldása a gépesítés.honlapkészítés: dupai