Itt a hó!

A gyermekek nagy örömére vasárnap reggelre hó borította be Ecsert. A mostanság egyre ritkábban előforduló havazás után máris megindult az olvadás. Reggel a lakosok többsége azonnal hozzákezdett a háza előtti járdaszakasz síkosságmentesítéséhez, hisz' tudják, ez az ő kötelességük. Az Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft. dolgozói is munkába álltak, géppel, vagy éppen kézi erővel takarítanak.
Néhány gyakorlati jó tanács az elmúlt évek tapasztalatai alapján:
Kérjük az autósokat, hogy álljanak be járművükkel az udvarukra!A szűkebb helyi utcákban ez különösen fontos! Az önkormányzati hóeke szélessége 250 cm, tehát ennél nagyobb hely kell neki, hogy elférjen az utakon. Ha a parkoló autók ennél kisebb helyet hagynak, máris beszorul az utcába. Mivel a Volvo vontatja a sószórót, tolatni vele igen nehézkes. A KRESZ 40. § (5) b, pontja szerint tilos megállni ahol a jármű és az úttesten lévő záróvonal vagy a jármű és az úttest másik szélén álló jármű között legalább három méter széles hely nem marad.

Más évben előfordult, hogy valaki beszélni akart a hókotró vezetőjével. Ezen szándékát úgy próbálta jelezni, hogy az úttestre állt, a gép elé. Ez életveszélyes, mert vegyék figyelembe, hogy csúszós, esetleg lejtős úton a munkagép nem úgy fékez, mint egy személyautó, megállítani nem egyszerű.


A Volvo munkagép vasárnap reggel a Grassalkovich téren

honlapkészítés: dupai