Hetedszerre rendezték meg az Ecseri Böllérfesztivált

Minden eddiginél élénkebb érdeklődés kísérte január 13-án, szombaton a VII. Ecseri Böllérfesztivál eseményeit. Folyamatosan érkeztek a vendégek a Tájházhoz. A szokásosnál több, hat csapat vágott hízót, és kezdett neki a feldolgozásának. Munkájukat a hatósági főállatorvos felügyelte. Készült a hagymás vér, a hurka, kolbász, toros káposzta, orjaleves, sült húsok. A hidegben jólesett a forró tea, a forralt bor és a pálinka. Több sátornál süteménnyel is készültek.

Egész nap szólt a zene, és a folyamatosan hulló eső sem riasztott el senkit. Kora délután élő zenére is mulattak a csapatok.
A Szabadtüzi Lovagrend tagjaiból álló zsüri folyamatosan járta a sátrakat, kategóriánként pontozta az ételeket, italokat, kora reggel pedig a vágás módját.

A rendezvény jó alkalmat teremtett arra, hogy a megye vezetői ellátogassanak Ecserre, és itt találkozzanak a helyi és a környező települések vezetőivel, a tankerület munkatársaival. Többek között ellátogatott Ecserre Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, és Szabó István a Pest megyei Közgyűlés elnöke.

A Böllérfesztiválról készült bővebb tudósítást a Cserfa újság januári számában olvashatják.


Élénk érdeklődés kísérte a rendezvényt

Sok csapat látványos bemutatkozással készült

Ház és udvar szalonnából, kolbászból

Kolbász torony a törökszentmiklósi és ecseri bölléreknélÍnycsiklandozó látványKurunczi Lajos a hurkának valót gyúrjaSzűcs Lajos országgyűlési képviselő megnyitó beszédét tartja

Dolgoznak a böllérek

Megbeszélés: balról jobbra: Gál Zsolt Ecser polgármestere, Szabó István a Pest megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Szűcs lajos országgyűlési képviselő, Mezey Attila Gyömnrő polgármestere, Barta Zoltán Ecser jegyzője

Díjkiosztásra várva

Eredményhirdetés

honlapkészítés: dupai