Jelentős informatikai fejlesztés a Laky Ilonka Általános Iskolában

A mai közoktatásban nagy jelentőséggel bír, hogy a tanulók korszerű informatikai eszközök segítségével képezhessék magukat. Még karácsony előtt érkeztek meg az Ecseri Laky Ilonka Általános Iskolába azok a számítógépek, projectorok, amelyek a gyermekek oktatását segítik.
Az iskola központi forrásból 7 db Epson projectort, 15 db Lenovo asztali számítógépet, 15 db monitort, és 10 db HP típusú laptopot kapott.
A Monori Tankerülettől ezen felül érkezett még 2 db Epson pojector és 2 db Lenovo laptop.

650 közép-magyarországi oktatási intézmény 14 ezer számítógépet és monitort, hatezer laptopot és hétezer projektort kapott, amelyet 6,2 milliárd forintos költségvetési forrásból finanszíroznak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Rétvári Bence azt mondta, az informatikai eszközök egyaránt szolgálják majd a tanárok felkészülését és a tananyag ingergazdagabb szemléltetését.

Bár a beruházás sok közép-magyarországi általános és középiskolát érint, nem az összeset. Az elmúlt években európai uniós forrásokból vidéken hajtottak végre fejlesztéseket. Budapestre és Pest megyére azért kellett külön projektet kiírni a költségvetés terhére, mert ez a régió nem kaphatott uniós pénzeket e célra - jegyezte meg.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy egyre több digitális, interaktív tananyag érhető el ingyenesen a Nemzeti Köznevelési Portálon (Okosportál).


Balogh Zoltán miniszter és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő a számítógépek sajtónyilvános átadásán Pécelen.

Kiss Katalin, az Ecseri Laky Ilonka Általános Iskola mb. igazgatója veszi át a gépeket, amelyeket a gyerekek örömmel hordanak be az intézménybe

honlapkészítés: dupai