Tanulási képességek, nehézségek és megoldások

A Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatala megtartotta 5. jelzőrendszeri megbeszélését Üllőn, melynek témája a tanulási nehézségek, tanulási képességek vizsgálata volt.
Tanulási alulteljesítés oka lehet egyszerűen az, hogy a gyermek nem jár iskolába, azt megelőzően óvodába. Ennek következménye lehet a családi pótlék folyósításának szüneteltetése és a szülő ellen szabálysértési eljárás indítása. 16 év alatti gyermek 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzásakor a gyermek védelembe vétele elkerülhetetlen. Az eljárásban újdonságként jelenik meg a szociális diagnosztika, amit az esetmenedzser, mint szakértő készíti el az egyes esetekről a hatósági eljárást megelőzően.
Alulteljesítés oka lehet az is, hogy a gyermek nem rendelkezik azokkal a képességekkel, amik megalapoznák a jó iskolai teljesítést. Fontos, hogy a szülők szembenézzenek ezzel, elfogadják a gyermek tanulási nehézségeit esetleg képtelenségét. A problémával való szembenézéshez és azok kezeléséhez meg kell találni a megfelelő intézményeket és szakembereket. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

A járásban lakók az alábbi intézményekhez fordulhatnak:
Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Üllői Tagintézménye
A tagintézmény igazgatója: József Éva
Székhely: 2225 Üllő, Pesti út 98.

Ellátásra jogosultak: a Vecsési járás településeinek (Vecsés, Üllő, Maglód, Ecser) gyermekei 3 éves kortól, mindaddig, amíg tanulóként a nappali oktatás munkarendje szerint folytatják tanulmányaikat.
Telefon:06 29 321 904, 06 30 684 7972
E-mail: ullo.pmpsz@gmail.com

Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI
Igazgató: Kácsándiné Kottász Katalin
Székhely: 2230 Gyömrő, Üllői út 26. (Teleki Kastély)
Telefon: 06-29/332-983
E-mail: gyomro.telekikastely@gmail.com

Általános iskola: sajátos nevelési igényű, F70-es BNO-kóddal ellátott érvényes szakértői bizottsági véleménnyel rendelkező, szegregáltan oktatható gyerekeket fogad 6 éves kortól.
Speciális szakiskola: 9-12 évfolyamon OKJ-s szakképesítések szerezhetők
EGYMI – utazó gyógypedagógusi hálózat


Pest Megyei Kormányhivatal
Vecsési Járási Hivatal


honlapkészítés: dupai