Zöldhulladék, szelektív hulladék, kommunális hulladék gyűjtés december 7-én, csütörtökön.

Szelektív gyűjtés:

Önnek csak annyit kell tennie, hogy a szelektíven gyűjtött újrahasznosítható hulladékokat (pl. papír, műanyag, fém, italos karton) a szolgáltató által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban keverten gyűjti és kihelyezi az ingatlana elé.

A szelektív hulladékgyűjtő zsákba az alábbi hulladékok helyezhetők el:
- papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv.
- műanyag (kiöblítve, laposra taposva): színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl: samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok.
- fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl: üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üdítők dobozai (Tetra Pack), konzervdoboz.

A zsákok begyűjtésének módja: A csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat (újrahasznosítható hulladék) a gyűjtési napokon reggel 6:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem szállítják el!

Amennyiben háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül kihelyezésre, a Szolgáltató jogosult megtagadni annak elszállítását. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg annyi cserezsákot adnak, amennyi kihelyezésre került.

FONTOS! Kérjük, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében üveget NE helyezzen a zsákba!

Az üveg (színes és színtelen öblös, üdítős, boros, pezsgős) gyűjtése kiöblítve, az üveg gyűjtőponton történik (Orvosi rendelővel szemben, Zrínyi u. 43.))!


Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés:

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a szolgáltató által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve, a zöld zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon.

Zsákok begyűjtésének módja: A zöldhulladék gyűjtésére szolgáló emblémás zsákokat (zöld hulladék) a gyűjtési napokon reggel 6:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zsákokat nem szállítják el! Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, a Szolgáltató jogosult megtagadni annak elszállítását. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg cserezsákot adnak. Szükség esetén további zsákok a Polgármesteri Hivatal 2-es szobájában térítésmentesen igényelhetők, amennyiben bemutatásra kerül a hulladékszállítási közszolgáltatás díjának utolsó befizetett számlája.


honlapkészítés: dupai