Ismét feladatokat vállalt az Önkormányzat a vasúti megállóhely üzemeltetésében

Létrejött az a szerződés, amelyet a MÁV Zrt. és az Ecser Nagyközségi Önkormányzat kötött a vasúti megállóhely egyes üzemeltetési feladatainak elvégzésére.
A megállapodás szerint az utasforgalommal érintett területeket az Önkormányzat tartja majd karban. Ezekért a tevékenységekért a MÁV díjat fizet.
A váróterem nyitásáról zárásáról és takarításáról is az Önkormányzat gondoskodik. A váróterem reggel 5 órától este hat óráig lesz nyitva.

Korábban is létezett hasonló kontraktus a vasúttal, azonban egy alkalommal azt a MÁV nem hosszabbította meg. Ezután a MÁV alvállalkozóinak lett volna feladata a karbantartás, amit elég ritkán végeztek. A váróterem is zárva maradt. A legutóbbi rendkívül hideg télen sem tudtak az utasok az időjárás viszontagságai elől menedéket találni, pedig saját számításaink szerint a hideg téli időszakban hét alkalommal omlott össze ennek a vasútvonalnak a közlekedése, legtöbbször felsővezeték-szakadás miatt.

Egy vasúti megállóhely olyan pont, amelyet elsőként pillant meg a településünkre utazó. Ez az a hely, ahol Ecser lakosainak többsége napi rendszerességgel megfordul, mikor a fővárosba ingázik munkahelyére, iskolájába. Az ecseri polgárok érdekében vállalta a település önkormányzata, hogy saját kézbe veszi az üzemeltetést, mint önként vállalt feladatot, hiszen az emberek elégedetlenek voltak a korábbi helyzettel.

A vasúttársaság 2016 elején újraindította és kibővítette a településekkel való együttműködési programját. A MÁV Zrt. idén már minimum tizenegy településsel kötött hasonló megállapodást, emellett közel ötven további szerződés áll előkészítés alatt. Az elmúlt évben kilencven település kötött határozatlan idejű együttműködési megállapodást a vasúttársasággal.


honlapkészítés: dupai