Még lehet pályázni a felsőoktatási ösztöndíjra

2017. november hetedikéig még lehet pályázni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjra. Mint ahogyan korábban hírt adtunk róla, Ecser Nagyközség Önkormányzata idén is csatlakozott az ösztöndíjrendszerhez. Ezzel megnyílt a lehetőség az ecseri hallgatók számára is a pályázat benyújtására.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás. Évente több mint 22 000 pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

Internetes elérés:
http://www.emet.gov.hu/felhivasok/bursa_hungarica10/

Pályázni szeretne? Kérdése van?
A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer aktuális felhívásaival kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken keresheti az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőt:

e-mailben: bursa@emet.gov.hu

telefonon:
+36 (1)-795-5600

Telefonos ügyfélszolgálatot az alábbi időpontokban érheti el:
- hétfőn és pénteken: 08:00-12:00 óra között;
- kedden és csütörtökön: 12:00-16:00 óra között;
- szerdán meghosszabbított ügyfélszolgálati időben: 08:00-16:00 óra között.

személyesen:
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő központi ügyfélszolgálata a
1143 Budapest, Szobránc utca 6-8. címen található.
Ügyfélfogadás: előzetes telefonos időpontegyeztetés után


postacím:
1381 Budapest, Pf. 1418.

Sikeres pályázást kívánunk!


honlapkészítés: dupai