Rendőrségi akciók

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2017. október 9. és 14. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálja.
Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya úgynevezett „finn módszeres” ittasság ellenőrzést hajtott végre Vecsésen 2017. október 3-án.
A módszer lényege, hogy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrrel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek. A módszer alkalmazásával rövid idő alatt nagyobb számú járművezetőt lehetséges ellenőrizni.

Az akció során a rendőrök igazoltattak egy gépjárművel közlekedő budapesti férfit, akinek ellenőrzése során megállapították, hogy őt a Budapesti Rendőrfőkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság a járművezetéstől 2018. május 3-ig jogerősen eltiltotta. A járőrök a férfit a Monori Rendőrkapitányságra előállították és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, amely miatt a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.


Ellenőrzés a 400- úton (Fotók: police.hu)

Tispol akció

honlapkészítés: dupai