Az ittas vezetők elfogására koncentrál a rendőrség

A Monori Rendőrkapitányság az elmúlt időszakban fokozta az ittas vezetőkkel szembeni fellépéseket. Rendkívül veszélyes a közlekedés többi résztvevőjére, ha valaki részegen vezet.
Ehhez a munkához egy újabban elterjedt eljárást is követtek. Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy hogy az adott útszakaszon minden áthaladó járművet megállítanak a rendőrök és ellenőrzik a gépjárművezetőket. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják és velük szemben eljárást kezdeményeznek.

Monoron 2017. augusztus 16-án úgynevezett finn-módszerrel ellenőrizték a rendőrök a járművezetőket.
Az akció során 432 járművezető ittasságát vizsgálták meg. Az alkoholszonda egy járművezető esetében sem mutatott pozitív értéket.

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Közrendvédelmi Osztály és a rendőrőrsök állományával közösen hajtott végre ittasság-ellenőrzést a 400- as számú főúton 2017. szeptember 26-án. Az akció során összesen 267 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, az alkoholszonda egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket.

A Monori Rendőrkapitányság munkatársai a közeljövőben is rendszeresen tartanak hasonló ellenőrzéseket.

honlapkészítés: dupai