Fantasztikus gálaest

Az Ecseri Szlovák Önkormányzat és a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör "Szent Mihály Napi Vigalom" címmel rendezett gálaműsort szeptember 30-án, a Rábai Miklós Művelődési Házban. A rendezvényre meghívták Dabas-Sári, Rákoskeresztúr, Cinkota, Csömör, Maglód, Kistarcsa, Nagytarcsa tánc- és énekcsoportjait. Jöttek vendégek Szarvasról és Tárnokról. A zenét a Trencsényi Opatovanka Zenekar szolgáltatta.
Az estét megtisztelte jelenlétével Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, és Zelman Ferenc, az Országos Szlovák Önkormányzat alelnöke. Köszöntőt mondott Gál Zsolt, Ecser polgármestere és Hollerné Racskó Erzsébet.
A megnyitó után sorra felléptek a környék településeinek csoportjai, akik nagyszerű táncokkal, dalokkal örvendeztették meg a közönséget. Természetesen az ecseriek is megmutatták szép népviseletüket és tánctudásukat.


Az Opatovanka Zenekar

A megnyitó: Gál Zsolt polgármester, Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke, Kelemen Dávid és Jármai Ildikó műsorvezetők.

Az Ecseri Petruska Néptánccsoport


Énekelnek a Sári asszonyok

A nagytarcsaiak fellépéseA Keresztúri Szlovák Asszonykórus

A Maglódi Roszicska Egyesület

A sátorban is folyt a mulatság


A Kistarcsai Pannónia Néptáncegyüttes Hagyományőrző csoportja

Így táncolnak az ecseriek

A Cinkotai Népdalkör

A Csömöri Furmicska Néptáncegyesülethonlapkészítés: dupai