Sikeres Ecser Open, idén ötödször

Szeptember 2-án, igen változékony időjárási viszonyok között került megrendezésre az idei Ecser Open amatőr páros teniszverseny a XVII. kerületi Pesti úti lakóparkban lévő pályán. Az immár ötödik alkalommal lebonyolított program fő szervezői, Antal Lajos és Sztancsik Csaba már kora reggel a helyszínen voltak s fogadták a benevezettek regisztrációját. Mint Antal Lajos elmondta, a tavalyi 16-hoz képest idén 20 párosra nőtt a magukat megméretni kívánók száma. Újdonságként említette, hogy ez évben – a borítékba helyezett szavazólap segítségével – lehet szavazni a legszimpatikusabb párosra is, így nőtt a kiosztandó díjak száma.

Szilágyi Károly alpolgármester és Simon Szilveszter úgymond már ’régi motorosok’ a versenyben. Az együtt ugyan nem, de külön-külön rendszeresen tréningező párosnak tavaly nem sikerült nyernie, hanem csak az ötödik helyet tudta ’megcsípni’. Azonban az elmúlt évek versengései során már győzelmet is mondhatnak magukénak.

Az ecseri önkormányzat pedig folyamatosan ’nyitva tartja’ a szemét, hogy, hogyan lehetne megfelelő ecseri helyszínt találni a programnak. Már több telket is megnéztek, sőt látványterv is készült egy olyan mozgáscentrumra, ami ennek s más hasonló sportrendezvénynek is otthont adhatna. Azonban megfelelő anyagi források hiányában eddig még nem sikerült ennél tovább lépniük.

Ám mint tudjuk, egy verseny nemcsak a versenyzőkről, de a szurkolókról is szól, akik buzdításukkal adott esetben jelentősen hozzá járulhatnak a végső eredményhez. Ez alkalommal is megtalálhattuk a főleg hozzátartozókból álló lelkes kis csapatot. Volt, aki Gödöllőről érkezett immáron többszöri alkalommal. S hogy jelenléte mennyire nem hiábavaló jelzi, hogy szurkolása segítségével ’támogatottjának’ tavaly a harmadik helyet sikerült megszereznie.

A rendezvényen jelen volt Gál Zsolt polgármester, s ő adta át a díjakat is a délután folyamán kihirdetett helyezetteknek. Így az idei versengés győztese a Müller Henrik – Komanovics Fefe páros lett. A második helyen Várszegi Márk és Dévai Péter végzett, míg a képzeletbeli bronz érmet Tálas Tibor és Pukkai Attila szerezte meg.

A rendezvény sikeres lebonyolításához számos vállalkozó, köztük több ecseri is hozzájárult. A pékárut a Vekni Sütöde biztosította, a pörkölthöz szükséges alapanyagokat a BG Transport Hungary Kft. biztosította, a tombolanyereményeket a Hummel Sport és I-Com Kft. ajánlotta fel, míg a szükséges eszközöket a Materiál Kft., és többek között a helyszínen főzött pörkölthöz szükséges bogrács és eszközök szállításáról pedig a KosztaSped Kft. gondoskodott.

Dr. Horváth K. JózsefFotók: Dr. Horváth K. József

honlapkészítés: dupai