A repüléssel ismerkedtek

Ha Szolnok városának nevét halljuk, az elsők között a magyar repülésre gondolunk. Itt épült meg a repüléstörténeti múzeum, a Reptár, ahová ellátogattak az ecseri gyermekek.
A Száz Kéz Egyesület augusztusi kirándulásán, a nagy meleg ellenére is, hihetetlen jól érezték magukat a fiatalok. A Szolnoki Reptár múzeum programja két nagyobb részből állt. Először egy kellemesen klimatizált helységben került sor arra, hogy a gyerekek és szüleik bepillantást nyerjenek a pilóták életébe. Érdekes történeteket hallhattak, melyekről eddig talán még el sem gondolkodtak eddig, mi/miért/hogyan zajlott ott fenn, a nagy háborúk alatt. A helyszínen 4D mozi és szimulátorok segítették a látogatókat abban, hogy minél közelebb kerüljenek a történelem eme szegletéhez. Mondanunk sem kell, nagy sláger volt a gyerekek körében a szimulátor használata.
A program második részében egy katonai kiképzőpályán és csúszó, drótkötélpályán tehették próbára magukat a gyerekek, aminek a nagy hőség is emelte a hatásfokát.
Bízunk benne, hogy jövő nyáron is sok-sok élményt tudunk számotokra nyújtani, tartsatok továbbra is velünk!honlapkészítés: dupai