Szent István nap - Augusztus 20.

Az Ecseri Szent István Napi Ünnepségek második napján délelőtt 10 órakor szentmisét tartottak a templomban. A mise keretében Barotai Endre plébános úr megáldotta az új kenyeret, megemlékezett államalapító királyunkról. Mint mondta: Szent István király valóban sziklára építette az országát, és ez a szikla a katolikus egyház volt. Szent István megteremtette a magyar államot, és fiának, Szent Imre hercegnek a halála után felajánlotta Magyarországot Máriának. Így maradhattunk fenn évszázadokon keresztül, és most is azon kell fáradoznunk, hogy hazánk erős maradjon a változó világban.

Az ünnepi programok a Művelődési Házban folytatódtak.Itt került sor az "Ecserért" kitüntető díjak átadására. Ecser Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete "Ecserért" kitüntetésben részesítette:
- Dinnyés Sándornét, a "Segítség" Közalapítvány volt elnökét több évtizedes munkájáért, melyet a rászoruló személyek felkarolásáért végzett, valamint hagyományőrző tevékenységéért;
- Szigetvári Józsefnét, volt önkormányzati képviselőt, a szociális ellátásban, a hagyományőrzésben és a nyugdíjas klubban elvégzett több évtizedes munkájáért;
- Vargáné Takács Katalin tanítónőt, az Ecseri Általános Iskolában, a gyermekek érdekében végzett több évtizedes munkájáért.
A kitüntető díjakat Gál Zsolt polgármester adta át, aki méltatta a kitüntetettek közösséget segítő, áldozatos tevékenységét.
A díjátadó ünnepséget követően Vásáry André koncertjére került sor a földszinti nagyteremben. A magas színvonalú előadás hatalmas sikert aratott a közönség soraiban. Méltó zárása volt az ünnepnek.


Plébános úr Fatimából hozta azt a mécsest, amely a kenyér előtt világít


Barotai Endre plébános úr megáldja az új kenyeret

Kenyérszentelés


Polgármester úr ünnepi beszédét tartja


Gál Zsolt polgármester és a kitüntetettek: Szigetvári Józsefné, Dinnyés Sándorné, Vargáné Takács Katalin.

Dinnyés Sándorné veszi át a kitüntetést

Szigetvári Józsefné veszi át a díjat

Vargáné Takács Katalint köszönti Gál Zsolt polgármester


Vásáry André koncertje

honlapkészítés: dupai