Meghívó Szent Kristóf Napi autószentelésre - 2017. július 23.

A Katolikus Egyházközség és a Magyar Autóklub második alkalommal rendezi meg a Szent Kristóf Napi autószentelést 2017. július 23-án, vasárnap a 10.00. órakor kezdődő mise után. (Kb. 10.45.)
Várjuk a Széchenyi utcába, a Cserfa Kuckó Óvoda parkolójába az autósokat, motorosokat, kerékpárosokat.

Szent Kristóf a 3. század derekán élt. Az a vágy fűtötte, hogy szolgálatait a leghatalmasabb úrnak ajánlja fel. Amikor Krisztust kereste, egy remete azt a tanácsot adta neki, hogy keresztelkedjék meg, és legyen felebarátai szolgálatára. Volt ott egy hatalmas folyó, amelyen a zarándokok nehezen tudtak átkelni. Kristóf - aki hatalmas termetű ember volt - letelepedett a folyó partján és mindig átvitte az utasokat a folyón.
Egy éjjel szegényesen öltözött gyermek a nevén szólítva kérte a segítségét. Kristóf azt hitte könnyű dolga lesz. Hatalmas vállára vette a gyermeket és elindult vele. De a folyó közepén már úgy érezte, mintha ólmot cipelne. Amikor nehezen átértek a túlpartra, a kisfiú azt mondta: "Ami a válladat nyomta, több volt, mint az egész világ. A Teremtőd volt az, akit áthoztál, én ugyanis az a Krisztus vagyok, aki a leghatalmasabb, és akinek szolgálni akartál."


honlapkészítés: dupai