Sikeres Halasnap a tóparton

Július 1-jén került megrendezésre a Rákosmezeje Horgászegyesület új vezetése közreműködésével megrendezett második Halasnap az ecseri horgásztónál. S amint az a tavalyi első rendezvény révén szinte már hagyomány, fő attrakciója ezúttal is a főzőverseny volt.
Mint Gébele Zsolt, az egyesület elnöke s egyben a program fő szervezője elmondta, a magukat megméretni szándékozó szakácsjelöltek ez évben is öt csapatot alkottak. Ezek – a Royal Gastro gyáli illetőségű csoport kivételével – valamennyien ecseriek voltak. A versenykiírás szerint főételként csak halászlét lehetett főzni. Azonban alapítottak díjat más halas étel elkészítésére is, de akár a sütemények kategóriájában is kipróbálhatták magukat az édesebb szájúak. Sőt, egy-egy csapat akár többfélét is elkészíthetett ezekből a fogásokból, ki-ki ügyessége és vállalkozó kedve szerint. S hogy megkönnyítsék a versengők munkáját, a horgászegyesület öt kiló konyhakész alaplének való halat adott minden egyes csapatnak, amiről fontos tudni, hogy mind a horgásztóból származott, így tehát saját ’termésnek’ tekinthető. Az egyéb hozzávalókat, mint pl. zöldségfélék, fűszerek azonban mindenkinek saját magának kellett biztosítania. S noha az időjárás egyáltalán nem kecsegtetett túl sok jó kilátással ezen a szombat reggelen, a lelkes versengők mégis vállalták a kockázatot s tíz órakor hozzá is láttak a munkához. A fő díjat alkotó vándorkupa, illetve a dobogós helyet elérő csapatoknak járó bor, pezsgő és egyéb tárgyjutalom az egyesületnek tett helyi felajánlásokból származtak.
Az eredményhirdetés után délután három órakor pedig kezdetét vette az estig tartó szórakozás. A zöld fűben, enyhet adó fák alatt felállított színpadon egymást követte a helyi csoportok változatos műsora, melyben mindenki megtalálhatta a kedvére valót az énekesektől, a gyerek- és felnőtt néptáncosokon, nyugdíjasokon át egészen a hastáncig. Este hétkor pedig a ’Még egy kör’ zenekar koncertje kezdődött, amit a szintén helyi illetőségű DJ Gaga hajnalig tartó retro diszkója követett. S azoknak, akik nem annyira kedvelik a halászlét és a halas ételeket, a körben felállított árusok bódéja kínált egyéb finomságokat, kinek-kinek ízlése szerint.


Bírál a zsűri

Íjászat a tóparton

Gumimánia csapat

Még Egy Kör zenekar

honlapkészítés: dupai