Látványos hastáncgála már másodszor Ecseren

A mesés Kelet világát a Rábai színpadára varázsolta a Nazirah Hastánccsoport a
június 17-én megtartott második gálaműsorán.
Főszervező és főszereplő Kozma Barbara volt. Az eseményen részt vett Gál Zsolt polgármester is.
A szebbnél szebb, ezer színben pompázó fátylakban, gyöngyökben és lenge
kendőkkel lejtő 31 fős felnőtt tánccsoport nemcsak produkciója látványosságával, de profi előadásmódjával is kiváltotta a nagyérdemű elismerését. S hogy mindenki saját szemével győződhessen meg róla,
az Andrássy Utcai Óvoda csemetéiből álló mini csoport színre lépésével ismét
bebizonyosodott, hogy ezt a műfajt sem lehet elég korán kezdeni. Az apró táncosok nagy átéléssel előadott, igazán „felnőttes” bemutatója így méltán váltott ki vastapsot.
Ez a sejtelmes hangulatot árasztó tánctudomány kellő odafigyeléssel és eltökéltséggel könnyedén elsajátítható. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint annak a felnőtt csoportnak az előadása, melynek tagjai valamennyien kezdőként érkeztek a próbákra, melyek során tökéletesen elsajátították a műfaj minden csínját-bínját.
Azonban a mini és a felnőtt csoport között van átmenet is. Ezt igazolta a Maya
csoport színre lépése. Tagjai ugyanis olyan fiatal lányok, akik az egyszerű farmerviseletet is a mesés Kelet hangulatát idéző öltözékké tudták varázsolni. Bemutatott produkciójukban pedig a ma divatos modern táncirányzat elemeit ötvözték az ezeregy éjszaka varázslatát idéző motívumokkal.
S hogy ne csak a látvány, de a megszólaló zene is maradéktalanul eredeti legyen, az olyan keleti sztárok előadásában szólalt meg, mint például Amr Dijáb, a hazájában méltán népszerű egyiptomi énekes.
S aki pedig ezen a délutánon a Rábai Miklós Művelődési Ház nézőterén foglalt helyet, semmivel sem helyettesíthető két és fél órás varázslat részese lehetett.

Dr. Horváth K. JózsefFotók: Dr. Horváth K. József

honlapkészítés: dupai