Szeretettel várjuk az Úrnapi körmenetre és a Búcsúba!

Ismét csodálatos virágszőnyeg készítését tervezik az ecseriek 2017. június 18-án, vasárnap.
Azok, akik virágot, virágszirmot tudnak felajánlani, kérjük június 17-én délután hozzák el a templomhoz, vagy a Polgármesteri Hivatal előtti kápolnához.
A virágszőnyeg készítését vasárnap reggel hat órakor kezdjük. Várjuk a segítő kezeket és a virágokat! A virágszőnyeg a templom ajtajától kezdődik, a Hétfájdalmú Szűzanya szoborfülkéjénél lesz az első oltár, majd a II. világháborús Emlékpark előtt rakjuk ki tovább. A körmenet a Bajcsy- utcai zebrán halad át a Széchenyi utcába. A Takarékszövetkezet a második állomás. A Széchenyi utcai Nagyhídon lévő Prágai Kisded Jézus szobor a harmadik állomás. Ezután a Széchenyi utca páratlan oldalán megy majd a körmenet a pékség előtti kishídon átkel és a Búdka (Kápolna) a negyedik oltár. A körmenet ezután a Széchenyi utca páratlan oldalán tér vissza a templomba.
Azért kellett a az útvonalat a tavalyihoz képest módosítani, mert idén a búcsú is ezen a napon van.
Kérjük a Széchenyi utcai lakosokat, hogy ablakukba a körmenet elhaladásának idejére gyertyát, virágot helyezzenek ki!
A Szentmise 10.30. órakor kezdődik a templomban. Utána kb. 11.15. órakor kezdődik a körmenet. A virágszőnyeg teljes szépségében 09.00. - és 11.00. óra között tekinthető meg.
Vasárnap a Széchenyi utcába kitelepülnek a mutatványosok és az árusok. Dodgem is várja a szórakozni vágyókat.
Jöjjenek el egy igazi falusi hangulatú búcsúba!

((Az úrnapja (latinul Festum Eucharistiae, Solemnitas Corpus Domini) katolikus főünnep az Eucharisztia tiszteletére, teljes nevén az Úr Szent Testének és Szent Vérének ünnepe.
Általános szokás a körmenet és a sok virágdísz: az Úrnapja idejére már teljes virágdíszbe öltözteti a tavaszt vagy a kora nyarat a természet. Az úrnapi körmenettel Magyarországon és másutt is összeforrt a virágszőnyegek, a falusi virágsátrak, a virágokkal díszített oltárok képe.
A körmeneten Magyarországon más országoktól eltérően négy stáció van: négy oltárt állítanak, amelyet a pappal és az Oltáriszentséggel végigjárnak a hívek. Az úrnapi körmenetnek saját liturgiája van. A stációknál Evangéliumot olvasnak és a pap az égtájak felé áldást oszt. Ilyenkor azokért is imádkoznak, akiket a négy égtáj felé osztott áldás akaratlanul is elér.))

honlapkészítés: dupai