Új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra - jelentette be Novák Katalin gyereknapon, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hozzátette: a nagyszülők és az unokák pályázat keretében tölthetnek együtt egy hetet az Erzsébet-program keretein belül.

A másik lehetőség az egyszülős családokat célozza, az is pályázhat, aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, és a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba - mondta Novák Katalin.
Mindhárom esetben vasárnaptól lehet beadni a jelentkezéseket - közölte az államtitkár.

Novák Katalin kiemelte: a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködve meghirdetik a családbarát turizmust. A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre.
Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy jövőre a turizmus is valóban családbarát legyen.

Emlékeztetett arra is, hogy 2018 Magyarországon a családok éve lesz. Novák Katalin bízik abban, mindenki érezni fogja majd, hogy Magyarországon a családok vannak a középpontban.

(MTI; kormany.hu)


Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

honlapkészítés: dupai