A Családi és Tűzoltó Majális képei

Május 12-én és 13-án rendezte meg a Nagyközségi Önkormányzat és a Rábai Miklós Művelődési Ház a Majálist. A pénteki rockfesztivál után szombaton színes, minden korosztályt célzó programok várták az ecserieket.
A főzőversenyen még soha nem indult ennyi csapat. A bográcsban főtt étkeket a Szabatüzi Lovagrend zsűrizte. A főzéssel párhuzamosan folyt a kispályás labdarúgó torna. A kisebbeket kézműves foglalkozások várták, és felléptek az intézmények gyermekcsoportjai is. Közben fáradhatatlanul járta köreit a település utcáin a megunhatatlan kisvonat. Ebből még a megszokott utcák látványa is más.
Újdonság volt, hogy az Ecseri Tűzoltó Egyesület meghívására kivonult a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság és a Gyömrői Önkéntes Tűzoltó Egyesület is a focipályára. Szólt a sziréna, a gyermekek megismerkedhettek a tűzoltóautókkal. A Bátrabbak tüzet is olthattak, majd felkapaszkodhattak egy tűzoltó Trabantra, amely sétakocsikázni vitte őket.
Az érdeklődők láthattak cirkuszi előadást is, működött a vidámpark.
Délután az ecseri felnőtt csoportok műsorát láthatta a közönség, majd este Wolf Kati és az Animal Cannibals adott koncertet. A napot disco zárta.

Fotók: Szatmári Zsuzsanna


Cirkuszműsor

A bátor kis tűzoltóNazirah hastánc
FőzőversenyA Trabant tűzoltóautó a gyermekek kedvence volt

A Horgászegyesület csapata


Lelkes a közönség

Gál Zsolt polgármester átadja a főzőverseny díjait


A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör Petruska Néptáncegyüttese

Animal Cannibals

Kézműves foglalkozás

A lekes focisták

Tűzoltóautók sora

A Varázs Lovas Sport Egyesület

A célpontban, - mint oly sokszor - Kun Attila, az EKO Kft igazgatójaWolf Kati
honlapkészítés: dupai