Járási Egyeztető Fórumot tartott a Rendőrség - Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma

Közbiztonsági egyeztető fórumot rendezett a Monori és a Vecsési Járások részére a Monori Rendőrkapitányság. A Monoron megtartott értekezletre meghívást kaptak a kapitányság illetékességi területén dolgozó polgármesterek, jegyzők, járási hivatalvezetők. Ott voltak a Tankerület munkatársai, a polgárőr egyesületek elnökei, és az egyházak képviselői.
A vendégeket Zahorecz Sándor r. alezredes, rendőrségi tanácsos, mb. rendőrkapitány köszöntötte, aki ismertette a rendőrség 2016. évi tevékenységét, sőt kitért a 2017. I. negyedévi adatokra is. Elmondta, hogy a Monori Rendőrkapitányság országos és megyei szinten is a nagyobb rendőri szervek közé tartozik. Pest megyében egyedülálló módon 5 osztály jogállású rendőrőrssel büszkélkedhet, működési területe 484, 37 négyzetkilométer. Az illetékességi területen 2016-ban az állandó bejelentett lakcímmel rendelkező állampolgárok száma 115.530 fő volt. Hat város és 10 község, nagyközség közbiztonságáról kell gondoskodniuk.
Örvendetes , hogy 21,19 százalékos csökkenést mutat a regisztrált bűncselekmények száma. A kiemelt bűncselekményeknél is 20,97 százalékos a csökkenés. A kapitányság nyomozás-eredményességi mutatója is javuló tendenciát mutat.
A Pest megyei Rendőr-főkapitányság részéről Dr. Fekete Csaba . r. dandártábornok vett részt a fórumon. Tábornok úr rámutatott, hogy fokozott figyelmet kell fordítani a közlekedésbiztonság javítására, mert azok adataiban lát aggasztó jeleket. Térségünk útvonalai erősen túlterheltek. Különösen így van ez a 4-es, és 31. jelű utakon. Rengeteg jármű közlekedik ezeken, sok a külföldi autós is. A rendőrség határozottan lép fel a szabálysértőkkel, másokat veszélyeztető módon közlekedőkkel szemben.


honlapkészítés: dupai