Anyák Napjára készültek szombaton délután

Lázas anyák napi készülődés helyszíne volt a Rábai Miklós Művelődési Ház kézműves terme május 6-án délután.
A belépő egy nem túl népes, ám annál elmélyültebben munkálkodó kis csapatot láthatott, akik szorgos kezekkel vágták, ragasztották, színezték azokat a kedves kis tárgyakat, amiket anyák napi ajándéknak szántak.
Szőllősi Petra Zsanett noha még csak tíz éves, ám alkotói fantáziája és kézügyessége igen fejlett. Ezt mutatták azok a készítmények is, amelyeken elmélyülten munkálkodott az asztal mellett. Mint mondta, édesanyjának és két nagymamájának formáz színes kartonpapírból kinyitható képeslapot, ami mellé saját fényképét és egy saját kezűleg írott köszöntő verset ragaszt.
A másik ajándék pedig egy üveglapos képkeret, amelyen a képet színes csillogó papírból kivágott állat- és virágminták alkotják. A kis alkotóművész saját ötletei alapján állt neki a nagy munkának, amire édesanyja, Hangya Tímea is elkísérte, ám csak mint szemlélő. Az ajándéktervek megvalósításához szükséges alapanyagokat pedig a művelődési ház biztosította. Osztálytársa Molnár Dominik, aki szintén két kinyitható képeslappal készült az anyák napi köszöntésre. Ám édesanyja, aki mellette ült az asztalnál, csak a nagyik kinyitható képeslapjának készítésében segíthetett be. A neki szánt ajándékot azonban mindvégig titokban tartotta az ifjú alkotó, mert igazi meglepetésnek szánta édesanyjának.
Az asztaltársaság kétségtelenül legifjabb tagja a második életévét decemberben betöltött Hosszú Boglárka volt. S noha ő még nem igazán tudott hathatós segítséget kifejteni, a színes ceruzák földre borításával már jelezte, hogy türelmetlenül várja azt az időt, amikor ő is aktív tagja lehet a csapatnak. Így édesanyja, Hosszú Brigitta helyette is dolgozott, amikor a család két nagyijára és két dédikéjére gondolva formázta meg az anyák napi köszöntés kedves kis figyelmességeit.


honlapkészítés: dupai