Lehet, hogy az Ön környezetében élők közül is van olyan, aki ápolásra, segítségre szorul?

Mint ahogyan korábban is beszámoltunk róla, a Vecsési Járási Hivatal megtartotta 4. jelzőrendszeri megbeszélését Ecseren, melynek témája a cselekvőképességet érintő gondnokság alá helyezés és az idősek, betegek ellátása volt.
Egyre több egészégében károsodott ember van, akik segítségre szorulnak. A segítségnyújtás fontos számukra, ugyanakkor nem elhanyagolandó, hogy aki segítséget nyújt, a munkájában esetlegesen nem tud teljes mértékben helyt állni. Ennek kapcsán van lehetőség az ápolt személy után ápolási díjat igényelni.
Az ápolt személy részére fontos, hogy napközbeni ellátása, foglalkoztatása is megvalósulhasson, amelyre a nappali foglalkoztatók nyújtanak lehetőséget.
Az egészségkárosodásban olyan mértékben szenvedők, akik számára fontos a gyors szakszerű ellátás krízishelyzet esetén, igényelhető a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.
Amennyiben bármely szolgáltatással kapcsolatban információra van szükségük, keressék fel az alábbi szerveket, hatóságokat:

Civil Nonprofit Kft. – Szolgáltatások: nappali foglalkoztatás, Szeretetgombóc Klub - Állandó foglalkozásai: gyógytorna minden héten, kedden; úszás – minden héten, szerdán; kézműves foglalkozás – minden héten, változó napokon.
Cím: 2225, Üllő, Pesti út 124.,
Telefon: 06-29-321-876,
Nyitva tartás mindennap 8-16-ig.
E-mail: info@civilkozpont.hu

Gondozási Központ - Szolgáltatások: idősek nappali ellátása, Elsősorban saját otthonukban élő, Idős koruk vagy egészségi állapotuk, szociális, mentális támogatás, önmaguk ellátására részben képes személyek részére.
Cím: 2220 Vecsés, Jókai Mór u. 8.
Telefon: 06-29/350-267
E-mail: gondoz@upcmail.hu

Gyömrő és Környéke Szociális Szolgáltató Központ - Szolgáltatások: házi segítségnyújtással, jelzőrendszeres házi segítségnyújtással, Támogató Szolgálat szolgáltatással és étkeztetéssel.
Cím: 2230 Gyömrő, Szent István út 26.
Telefon: 06-29/300-026, 06-29-330-011/232 mellék
E-mail: gykszszk@gmail.com

Vecsés Járási Hivatal - Igényelhető: Ápolási díj, Egészségügyi Szolgáltatás
Cím: 2200 Vecsés, Szent István tér 1.
Telefon: 06-29/555-235
E-mail: jarasihivatal.vecses@pest.gov.hu
Web: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest

Pest Megyei Kormányhivatal
Vecsési Járási Hivatal

honlapkészítés: dupai