Sebességellenőrzések - helyszínekre vár javaslatot a rendőrség

A sebességellenőrzéssel kapcsolatos kampány elmúlt évekbeli sikere és a kedvező tapasztalatok miatt a magyar rendőrség ismét részt vesz az egész Európát érintő akcióban.
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére a rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez ugyanabban az időben Európa több tagállamában.
Az ellenőrzés ideje alatt, 2017. április 19-én 6 órától 2017. április 20-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az adott nap során a változtatható helyű műszerek részére több ellenőrzési helyet is kijelölnek.
Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok e-mailben várják. Erre a célra a rendőrség idén is külön e-mail fiókokat hozott létre.

Pest megye
speedmarathon@pest.police.hu

A javaslatokat 2017. április 7-e 0 órától április 12-e 24 óráig várjuk, az ezt követően beérkező javaslatokat nem tudjuk figyelembe venni.
A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok közlekedésrendészeti munkatársai elemző-értékelő munka során 2017. április 18-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.
A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként meghív tíz-tíz személyt, akik a részletekről e-mailben kapnak értesítést.
Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása. A dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a rendőrök az ellenőrzés idején intézkednek.
Az ellenőrzést követően a rendőrség a tapasztalatokról, valamint annak a közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásáról tájékoztatja a nyilvánosságot.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság vezénylési terve szerint Ecseren áprilisban az alábbi időpontokban és helyeken mérik az elhaladók sebességét:
április 12. szerda 13.30.-15.30.
április 16. vasárnap 08.00.-10.00.
április 22. szombat 13.30.-15.30.
április 28. péntek 13.30.-15.30.
április 30 vasárnap 08.00.-10.00.

A rendőrség természetesen más helyeken és időpontokban is mérhet.
Külön felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a lakó- és pihenő övezetekben legfeljebb 20 km/órás sebességgel lehet haladni.


honlapkészítés: dupai