Kangatraining

Rendhagyó torna színhelye volt március 21-én, a tavasz első napján a Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Ház, ahol édesanyák gyermekeikkel együtt gyülekeztek az első bemutató Kangatraining órára.

Olvasóink között bizonyára sokan még nem hallottak arról, hogy mi is az a Kangatraining. Nos, a most már Ecseren is elérhető mozgásprogram a gyermekes szülők számára készült. Olyan testedzési program, mely megdolgoztatja a szív- és érrendszert, fejleszti az állóképességet, a rugalmasságot, növeli az izomtömeget, az erőt. Kiemelt figyelmet kap továbbá a terhesség és szülés során erőteljesen igénybe vett gát- és hasizomzat regenerációja. S hogy a testedzésen kívül milyen további előnyökkel jár még ez a mozgásforma, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Európa ma már vezető edzési programja érkezett el hozzánk.

Páratlan népszerűségében valószínűleg az is szerepet játszik, hogy a mamák mindvégig együtt lehetnek babáikkal, s a kicsit nem kell másra bízni vagy bébiszittert hívni. Nem kell arra sem várni, míg elalszik vagy megnyugszik, hiszen az édesanya úgy tudja visszanyerni testi-lelki erejét, hogy csemetéje mindvégig vele van. Maguk a gyakorlatok gyorsabbá teszik a szülést követő regenerációt. Formálják a „kritikus” területeket (popsi, comb, has), megtanítják az otthoni biztonságos edzés alapjait és segítenek leküzdeni a szülés utáni depressziót is. Ezen túlmenően a résztvevőknek lehetőségük van más anyukákkal is találkozni, problémáikat megbeszélni.

Az ecseri program vezetője Maldrik Zsoltné Brigitta, aki maga is egy gyönyörű, 16 hónapos kislány édesanyja. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a Rábai Miklós Művelődési Házba a Maglódon rendelő gyermekháziorvosuk, valamint az itt élő unokatestvéreken keresztül jutott el, hiszen e területnek még nem volt gazdája a Kangatraining-en. Ecserre előre kidolgozott programmal érkezett, aminek kifejezetten a szülés utáni regeneráció a célja. A kezdő Kangatrainingezni vágyók először egy nyolc alkalmas kezdő kurzuson vehetnek részt, amit majd a haladó követhet. A kurzusokba a becsatlakozási lehetőség folyamatos, és az első alkalom mindenki számára ingyenes. Fontos tudni, hogy könnyű gyakorlatokkal kezdenek, s fokozatosan haladnak a nehezebbek felé. Ezen kívül figyelembe veszi az anyukák esetleges egyéni problémáit is, mint pl. a hasizom szülés utáni regenerációját. Jelenleg az órákon keddenként 10:00-tól lehet részt venni a művelődési házban.

honlapkészítés: dupai