A víz világnapja

A Föld édesvízkészlete nem kifogyhatatlan, körforgásának és tisztaságának megőrzése érdekében azonban nagyobb figyelmet kell szentelnünk környezetünk védelmére is. A világ szinte minden állóvize, folyója szennyezett. Jelenünk és az utánunk érkező generációk sorsa múlhat azon, miképpen gazdálkodunk a Föld vízkészleteivel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk az élet egyik alapvető elemét. AZ ENSZ 1993-ban március 22.-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs.
Az Andrássy utcai Óvodában is így gondolkodunk. Igyekszünk a gyermekeket minél közelebb vinni a természethez. Ennek egyik részeként a Földünkhöz kapcsolódó minden nevezetes napról megemlékezünk, így került sor a víz témakörének, a víz világnapjának megünneplésére márciusban. Ebben az életkorban ez nem is történhet másképp csak sok-sok játékkal és beszélgetéssel. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Horgász Egyesület lehetőséget biztosított számunkra, egy csodás délelőtt eltöltésére az ecseri halastavon. A nagyobbak körbejárták a tavat, vízmintát vettek, hogy összehasonlításokat készíthessenek, a kisebbek pedig csak távolabbról figyelték a csöndes, nyugodt tavat, amit csupán egy-egy béka és vízipók zavart meg. Kis csoportokban ülve beszélgettünk a víz fontosságáról, felhasználhatóságáról és védelméről.
Köszönjük ezt a csodás lehetőséget Gébele Zsoltnak és Matuszka Lászlónak. Külön köszönet illeti az Eko Kft. dolgozóit a csomagok szállításáért.honlapkészítés: dupai