Tavasz

„…Kisütött a nap, jaj de jó…szaladjunk ki az udvarra és nézzük meg a virágokat…” kiáltottak örömükben a gyermekek, ahogy meglátták a fénylő napsugarakat, amint bekukucskálnak a csoportszobába. Így van, talán lassan megérkezik az, amire nem csupán a gyermekek,de mi felnőttek is annyira várunk: a Tavasz, mely kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fesse a nevető földet.
Március az évszakváltás szerint az első tavaszi hónap, mely ősi magyar nevén Kikelet havaként ismert, de a népi kalendáriumokban Böjtmás havaként is említik. A növények rügyet bontanak, a vándormadarak visszaköltöznek, az idő egyre melegebbre fordul. Mindenki fellélegzik a hosszú tél után, s a megújuló természet minket is új reményekkel, vidámsággal, új ötletekkel telít meg.
Nagycsoportos óvodásaink, már nagyon várták ezt a napot, hogy kis virágaikat kiültethessék az óvoda előkertjébe. Árvácskák, primulák, szegfűk és tulipánok kerültek a földbe, hogy színesre varázsolják udvarunkat. A szorgos kis kezek ügyesen „dolgoztak”…s az eredmény magáért beszél.
„Jöjj, szép tavasz, jöjj, tünde, enyhe lég!
A felhő kebliből, míg zene kél,
És rózsaszirmok árnyas fátyla rejt,
Ereszkedj hát a földjeinkre le.”


honlapkészítés: dupai