Ecseren tartotta küldöttgyűlését a Jegyzők Országos Szövetsége

Rangos tanácskozásoknak adott helyet Ecser március 6-án. Ezen a napon a Jegyzők Országos Szövetsége rendezte a Rábai Miklós Művelődési Házban küldöttgyűlését, ahová az ország egész területéről érkeztek jegyzők településünkre.
Ugyancsak itt tartotta közgyűlését a Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége is.

A vendégeket Gál Zsolt polgármester és Barta Zoltán jegyző fogadta.

Polgármester úr köszöntő beszédében először Ecsert mutatta be röviden a vendégeknek. Elmondta, hogy a Vecsési Járáshoz tartozó nagyközség dinamikusan fejlődik, 3800 fős lélekszáma pedig folyamatosan nő. A település gazdaságilag is működőképes, ami nagyon örvendetes körülmény.
Ezt követően polgármester társai nevében is köszönetet mondott a jegyzőknek elvégzett munkájukért. Egyúttal kérte őket, legyenek büszkék arra, hogy nélkülük nem tudna működni az önkormányzati rendszer, még ha vannak ettől eltérő hangok is, s egyidejűleg reményét fejezte ki, hogy mindenki helyén kezeli ezt a kérdést.
A közszolgálati bérrendezést illetően kérte a megjelenteket, hogy harcoljanak érte, s ők, polgármesterek is ezt teszik. A gazdaság számos területén került sor ugyanis az utóbbi időben bérrendezésre, ami ott működik is. Ám mindez az önkormányzati szférában még nem történt meg.
Végezetül örömét fejezte ki, hogy immár második alkalommal adott otthont Ecser ilyen rendezvénynek, s rámutatott, hogy a jövőben is szívesen lesznek házigazdái hasonló szervezésnek, melynek lebonyolítására a művelődési ház rendelkezésre áll.

A szervezetek ecseri tanácskozásukon határoztak az előző pénzügyi évük zárásáról, és elfogadták idei költségvetésüket.
Idén ősszel rendezik meg a XXV. Jegyző és Közigazgatási konferenciát, amelynek szervezése már itt elkezdődött.

"A kollégáknak nagyon tetszett településünk, és a Rábai Miklós Művelődési Ház. Kifejezték elismerésüket" - mondta a tanácskozások után Barta Zoltán jegyző.


honlapkészítés: dupai