Beszámoló közgyűlést tartott a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör

Az Ecseri Zelený Veniec Hagyományőrző Kör éves beszámoló közgyűlését 2017. január 28-án tartotta a Rábai Miklós Művelődési Házban. A zsúfolásig megtelt nagyteremben tartott évértékelőn az egyesület vezetői beszámoltak az elmúlt év munkájáról.
Aszódi Csaba András elnök a 2016 év kulturális eseményeit ismertette. A hagyományos programokon és fellépéseken túl kiemelte a tavalyi évben első alkalommal megtartott szlovák tábort, mely során ecseri iskolások látogathattak el a Nyitra megyei Cabaj-Čápor testvértelepülés iskolájába. A jó szervezésnek köszönhetően a magyarországi iskolai tanév vége után azonnal indultak az ecseri diákok, hogy a szlovákiai vakáció beköszöntéig bele kóstolhassanak az ottani általános iskola munkájába is.
Lukics Gábor elnökhelyettes a hagyományőrző kör pénzügyi helyzetéről számolt be, mely az elnyert pályázatoknak és támogatásoknak, valamint az egyesületi tagdíjaknak köszönhetően stabil gazdálkodást mutat.
Az óvodákban működő néptánccsoportok munkájáról, valamint a nyugdíjas kultúrcsoport éves munkáját Sosovicza Jánosné elnökségi tag ismertette, az iskolai és a felnőtt tánccsoport tavalyi tevékenységét pedig Kele Jenő elnökségi tag mutatta be.
Ezután a Petruska tánccsoport beszámolója következett Szentesi Péter csoportvezető előadásában.
A 2017. évi programterv elfogadásét követően a nyugdíjas tánccsoport szlovák táncokat adott elő, a Petruska csoport előadásában Nógrádi szlovák táncokat láthatott a közönség, a felnőtt tánccsoport pedig a kedvelt "Katka keringő" című koreográfiáját mutatta be.
A finom vacsorát követően hajnalig tartó farsangi mulatság következett, melyhez a Hartyáni trubacsok biztosították a talpalávalót, a jó hangulatot pedig a vidám közönség teremtette meg.


honlapkészítés: dupai