Piros riasztás! Akinek nem feltétlenül szükséges, ne induljon útnak!

Komoly közlekedési nehézségek lesznek február első napján, szerdán.
Harmadfokú, piros riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest megyére.
Az érintett területeken a várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 millimétert. A tartós ónos eső miatt egyes útszakaszon jégpáncél alakult ki az utak felületén. A Magyar Közút Nonprofit ZRt. Pest Megyei Igazgatósága 73 kombinált géppel végzi az utak sózását.

Mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre megfelelően felkészített gépkocsival szabad elindulni. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni. Akik a tömegközlekedést választják, megnövekedett várakozási időre számítsanak.

Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit. Használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ). Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.


honlapkészítés: dupai