Új tűzoltó autót kapott a XVII. kerületi tűzoltóság

Ha Ecseren tűzoltó beavatkozásra van szükség, akkor elsőként a Budapest XVII. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tűzoltói vonulnak ki.
A laktanya a KEHOP-programnak köszönhetően egy új HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendővel gazdagodott. Ennek jelképes kulcsát Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok nyújtotta át Jambrik Rudolf tűzoltó ezredesnek, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének.

A HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő kialakításakor a tervezők az ország úthálózatát, domborzati és időjárási viszonyait, valamint a tűzoltók igényeit egyaránt figyelembe vették. Az alvázat a Rába Járműgyártó Kft., a felépítményt pedig a BM HEROS Zrt. gyártja. A fecskendő négyezer liter vizet szállít. A tűzoltástechnikai berendezések alapját a hab előállítására is képes Rosenbauer NH 25 típusú szivattyú adja. Normál nyomásfokozatnál 10 bar nyomáson 2000 liter/perc, magas nyomásfokozatnál 40 bar nyomással 250 liter/perc víz szállítására képes. A jármű, amely hat tűzoltó és a számukra szükséges személyi és beavatkozói felszerelés szállítására alkalmas, nemcsak városi környezetben, hanem lakott területen kívül, akár nehéz terepviszonyok között is jól használható.

Varga Ferenc dandártábornok


honlapkészítés: dupai