Védőfelszerelések és technikai eszközök az önkéntes tűzoltóknak

Tizenhat önkéntes tűzoltó egyesület - köztük az ecseri - vehetett át védőfelszereléseket és tűzoltótechnikai eszközöket Varga Ferenc tűzoltó dandártábornoktól a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gróf Széchenyi Ödön termében.

Idén négyszázkilencvenkét önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán, amelyen különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzéséhez, működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásra, valamint a tagok oktatására és vizsgáztatására lehetett támogatást elnyerni. A fővárosban csütörtökön vehették át az elnyert eszközöket az önkéntesek.

Az ünnepélyes eszközátadáson részt vett Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi igazgatóság szakmai igazgató-helyettese és Markos Zoltán tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgató-helyettese.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok köszöntötte az önkénteseket és a sajtó megjelent képviselőit. Beszédében kiemelte, hogy évről-évre nő a fővárosi hivatásos tűzoltókkal együttműködő önkéntesek száma a . 2004-ben hat önkéntes tűzoltó egyesület volt, ez a szám mára huszonegyre nőtt. Hangsúlyozta, hogy a tavalyi viharkárok felszámolása sem sikerült volna az önkéntesek segítő munkája nélkül, ugyanis egyszerre kellett több helyen beavatkozni az állománynak. Az önkéntesek munkájának értéke számszerűsíthető, a 103 önálló beavatkozás mintegy 3 millió Ft,-, a 470 támogató jellegű kivonulás pedig közel 10 millió Ft,- megtakarítást jelent az FKI számára. Az együttműködés támogatása pályázatokon keresztül valósul meg évről-évre. Az átadásra kerülő eszközök révén az önkéntesek közreműködése hatékonyabb és biztonságosabb lesz. Beszéde végén megköszönte az önkéntesek munkáját és segítségét.

A köszöntő után az elnyert eszközök átadása következett. Védőfelszereléseket és tűzoltótechnikai eszközöket vehetett át Varga Ferenc tűzoltó dandártábornoktól a Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Józsefváros Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Készenléti Szolgálatok Pesthidegkúti Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület, a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Rózsadomb Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Közhasznú Szervezet, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Csömöri Közbiztonsági Bűnmegelőző Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál, a Perbál Községi Tűzoltó Egyesület, a Pilisborosjenő Weindorf Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület és a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület.

Fotós: Winter László tű. zls / FKI

honlapkészítés: dupai