"Boszorkánykonyha" Luca napján

Óvodánk életébe nagyon különleges élményt hozott Gyöngyi, a természetgyógyász, aki Luca napján látogatott el hozzánk és egy fűszer-és gyógynövényekkel teli szobát alakított ki. A varázslatos illatok és színek minden gyermek lelkét megérintették. Örömmel tudatták, hogy bizony sok olyan növény van, amit Ők maguk is ismernek, sőt használnak is otthon. Szívesen szagolgattak és tapogattak meg minden csodás növényt, hiszen jól tudjuk, hogy a gyermekek a természet, a növények és az állatok szeretetével születnek meg. Már egész pici korukban vidáman nézegetik és szagolgatják a színes, illatos virágokat. Jórészt tehát a család odafigyelésén múlik, hogy ez a csodálat életre szóló marad-e.
Hiszen, ha jól belegondolunk a gyógy-és fűszernövények felhasználása egyidős magával az emberiséggel. Manapság egyre inkább újra teret hódítanak a betegségek kezelésében és megelőzésében a természetes gyógyászati módszerek, így a gyógynövények felhasználás is. Egykoron ezek a népi gyógyászat élő részeként egy alaptudást jelentettek őseink számára. Ahhoz, viszont , hogy ez a tudás napjaikban is megmaradhatott, az nem egyszerűen a szájról szájra való terjedésnek , hanem a bencés és ferences rendi atyák alázatos munkájának is köszönhető. Használjuk hát ki a tudást és
járjunk csupán nyitott szemmel;lássuk meg azokat az értékeket, amelyeket a természet kínál fel számunkra és gyermekeink számára.

Köszönet elsősorban Katának és Gyöngyinek ezért a csodálatos napért.

honlapkészítés: dupai