Völgyeink gyöngyei

Völgyeink gyöngyei címmel jelent meg Aszódi Csaba András és Lukics Gábor könyve, amely az Ecser környéki , Budapest vidéki szlovák ajkú településeket mutatja be. A 200 oldalas gyönyörű fotókkal gazdagon illusztrált képes album négy év megfeszített munkájának az eredménye. Magyar és szlovák nyelven ismerhetjük meg belőle Cinkota, Kistarcsa, Csömör, Kerepes, Isaszeg, Rákoskeresztúr, Nagytarcsa, Ecser, Maglód, Péteri, Pilis, Albertirsa, Sári, Sóskút, Tárnok, Csomád és Vác építészeti örökségét, régi térképeit, történetét, népszokásait.
A könyv ünnepélyes bemutatására 2016. november 20-án került sor Maglódon, a Művelődési Házban. A nagyszabású rendezvényen megjelentek az Országos Szlovák Önkormányzat és a bemutatott települések vezetői. Felléptek a települések művészeti csoportjai. A programot a Duna Televízió rögzítette.
A könyv kiadását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pest megyei Szlovák Önkormányzat, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete, a Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete, a Magyarországi Szlovák Szervezetek Uniója támogatta.

A kötetet a szerzőknél lehet megvásárolni.


honlapkészítés: dupai