Bálozó nyugdíjasok vendégfellépőkkel

Az Ecseri Nyugdíjas Klub novemberben is kitett magáért. Az immár hagyományossá vált Erzsébet és Katalin Napi Bálján a fiatalabb korosztályokat is megszégyenítő életerővel és színvonalon adták elő műsorukat. A szeptemberi Férfinap óta eltelt időben sem teltek tétlenül napjaik: az új rendezvényhez új dalokat, táncokat és verseket tanultak meg, hogy ismét kivívják a nagyérdemű, azaz saját klubtársaik elismerését.
Horváth András mindjárt az elején kedves verssel köszöntötte e két népszerű név viselőit s az egybegyűltek, majd pedig a Kultúrcsoport adott elő egy kifogástalan nívójú dalcsokrot. S hogy a klub jó kapcsolatokat ápol más, hasonló szerveződésekkel mi sem bizonyítja jobban, hogy ezt követően a vendég Maglódi Nyugdíjasklub lépett a színpadra. Műsorukban népszerű dalokat és nótákat adtak elő, ám meglepetésként nem a jól ismert sorok hangzottak el a dallamokkal. Humoros fordulatokkal „szövegezték” át őket, amikből a kisnyugdíjasok mindennapi aktuális pénzügyi nehézségeire ismerhettek a hallgatók.
Sztancsik Ferencné, majd pedig a Kurunczi házaspár és Csépányi Piroska ez alkalommal is profi dalműsort hozott a tarsolyában. A korelnök „szupernagyi” Gabai Sándorné Mancika pedig most is bebizonyította, hogy tapasztalatban, szakmai hozzáértésben verhetetlen. S hogy a férfi szólisták se maradjanak ki, Horváth András most is csodálatos hangjával varázsolta el a nézőtéren ülőket, nagy sikert aratva ezzel. A próza is képviseltette magát a programban, mégpedig nem kis derültségre fakasztva a hallgatóságot. Kurunczi Évike és Horváth Margitka jelenetében tanúi lehettünk a nők közötti „bájos” kis beszélgetések gyakori finom csipkelődéseinek. Az immár másodszor is színpadra lépő maglódiak ezúttal nemcsak táncos hangulatot, de nagy derültséget is okoztak. A Hungária együttes jól ismert dalára adták elő a limbótáncot, s a jó hangulat közepette néhány férfitáncos még nadrágját is szoknyára cserélte a siker kedvéért. A fergeteges produkciót követően Sosovicza Jánosné, a klub vezetője virággal köszönte meg műsorukat. A fináléban ismét a Kultúrcsoport énekelt, majd pedig Gyulai Erzsébet, a nyugdíjasok felkészülésében rendszeresen és önzetlenül segítő művésznő előadását élvezhették az est résztvevői.
A házigazda ecseriek ezúttal is szép példáját adták annak, hogy a jókedv, a szórakozás és a művészi produkció egyáltalán nincs életkorhoz kötve.

Dr. Horváth K. József


Fotók: Dr. Horváth K. József

honlapkészítés: dupai