Megélénkült az ingatlanpiac - Vásárlás előtt érdemes alaposan tájékozódni!

Óriási pezsgés van az ingatlanpiacon. A Kormány intézkedéseinek is köszönhetően megnövekedett az ingatlan-vásárlók száma. Mivel egy ház, lakás, vagy éppen telek megvásárlása nagyon komoly döntés, mindenképpen körültekintően tájékozódni kell az eladásra kínált ingatlanról. Hazánkban egy ilyen adás-vétel akár életre szóló elkötelezést is jelenthet, nem beszélve a gyakran igénybe vett hosszú lejáratú hitel futamidejéről.

Az ingatlan megvétele előtt tapasztalataink szerint nem csak a ház, lakás műszaki állapotát, és egyéb köznapi tényezőket kell figyelembe venni, hanem célszerű tájékozódni a kiszemelt ingatlan jogi, településrendezési helyzetéről is.

A magasabb szintű jogszabályokon túl egy ingatlan jogi helyzetét helyi rendeletek is meghatározzák. Ezek közül kiemelkedik a településrendezési terv.
A településrendezési terv alapján meg lehet határozni, hogy egy ingatlan melyik övezetbe tartozik és abban az övezetben mit lehet építeni, vagy egyáltalán az adott telek beépíthető-e? Alkalmas-e arra a kiszemelt ingatlan, amely célra vásárolná a vevő? Alkalmas lesz-e arra a tevékenységre, amelyre a későbbiekben szánnánk?

Ugyanehhez a kérdéskörhöz tartoznak a település szolgáltatásai is.
A mezőgazdasági földek adás-vételére ráadásul más szabályok vonatkoznak.

Mindezek evidensnek tűnnek, de a gyakorlat azt bizonyítja, hogy sokan nincsenek tisztában a fenti szabályozási viszonyokkal.

Az Ecseri Polgármesteri Hivatal részéről szívesen állunk Tisztelt Ügyfeleink rendelkezésére. Ha ismerik az ingatlan helyrajzi számát segítünk a rendelkezésre álló információkkal, hogy megelőzzük az estleges későbbi kellemetlenségeket.

Ecseri Polgármesteri Hivatal

honlapkészítés: dupai