Novemberi sebességellenőrzések

E hónapban is folytatja a rendőrség a sebesség-ellenőrzési tevékenységét. Mindnyájan tapasztalhatjuk, hogy ismét növekedik a forgalom településünkön. Az M0 autóút megépítése előtt óriási átmenő forgalom okozott gondot. Az elkerülő út átadása után visszaesett a gépkocsik száma, most ismét növekedés tapasztalható. Sokan nem tudják, hogy az M0 autóútnak nem minden szakasza fizetős. Az ecseri szakasz éppen nem díjköteles. Az elkerülő 4-es úttól az M3 autópálya csomópontig nem kell fizetni. Bár nem érthetünk egyet az elkerülő út díjasításával, beláthatjuk, hogy a megyei matrica évi 5000-Ft-os ára megfizethető egy autósnak. A belterületi utakon való autózás, megállás a tábláknál, vasúti átjáróknál lényegesen nagyobb többlet üzemanyag fogyasztást jelentenek, mint évi ötezer, havi 417 forint.
Ráadásul sokan úgy hajtanak, mintha az életük függene a gyorsabb előre jutástól. Mások életét is veszélyeztetve előznek belterületi szakaszokon, de akár lakó-pihenő övezetekben is. Ne feledjék, hogy lakó-pihenő övezetekben a az átmenő forgalom tilos, a maximális sebesség 20 km/h.
A rendőrségi traffipax november hónapban minden nap megjelenik majd Ecseren. Tevékenységét kiegészíti a M0 jobb pályatest 42+610 m szelvényben működő automata berendezés. Persze nem azért kell betartani a szabályokat, mert félünk a bírságtól.


honlapkészítés: dupai