Jelezzük a gyámhatóság felé, ha egy gyermek veszélyeztetettségét észleljük!

Ez volt a legfontosabb üzenete a Vecsési Járási Hivatal által a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai számára Maglódon tartott találkozónak.
Nem csak a jelzőrendszeri tagoknak (nevelési-oktatási intézmények, védőnők, gyermekorvosok, rendőrség), hanem mindenkinek, magánemberként is van jelzési kötelezettsége, ha egy gyermek veszélyeztetettségét, elhanyagoltságát észleli. A bejelentőnek nem kell bizonyítani a veszélyeztetésre vonatkozó állítását, a jelzés megtételét követően a gyámhatóság fogja lefolytatni a bizonyítási eljárást. A védelembe vételi eljárásban a gyámhatóság a bejelentő személy nevét, adatait hivatalból zártan kezeli.

A jelzés tehát fontos, inkább induljon több – akár eljárás megszüntetésével végződő – védelembe vétel, mint elmaradjon ott, ahol nagy szükség lenne rá.

A járási gyámhatóság elérhetőségei:
Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatala
Hatósági és Gyámügyi Osztály
Tel: 06 29 555 235, 06 29 555 215, 06 29 795 196
E-mail: jarasihivatal.vecses@pest.gov.hu

Felhívjuk szíves figyelmüket emellett arra is, hogy a Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ telefonos készenléti szolgáltatás keretében munkaidőn kívül is azonnali telefonos segítséget és tanácsadást nyújt a krízishelyzetbe került gyerekek és családjuk részére a 06-30/184-4942-es telefonszámon hétfőtől péntekig 17 óra és másnap reggel 8 óra, valamint szombaton és vasárnap 0-24 óra között.

Pest Megyei Kormányhivatal
Vecsési Járási Hivatala


honlapkészítés: dupai