Zöldhulladék gyűjtés - 2016. október 5-6.

A Vertikál Nonprofit Zrt. 2016. október 5-én, szerdán és 6-án, csütörtökön szállítja el Ecserről a zöldhulladékot.

Ecser Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete módosította köztisztasági rendeletét. A módosítás szerint 2016. október elsejétől a kukákat, szelektív, vagy zöldhulladékos zsákokat, a zöldhulladékot, a lomtalanítás során elszállítandó lomot legkorábban a szállítás napját megelőző 48 órával lehet kihelyezni a közterületre.
A rendelkezés megszegői helyszíni bírsággal, vagy közigazgatási bírsággal sújthatóak.

Ecser Önkormányzatának 17/2005. (X.14.) számú, a köztisztaságról, a hulladékkezelésről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és a
környezetvédelemről szóló, többször módosított rendeletének 25. szakasza értelmében a következőek az avar és kerti hulladék hasznosítása, ártalmatlanításának szabályai:

25. §
(1) Avart és kerti hulladékot elsősorban hasznosítani szükséges, komposztálással.
(2) Avar és kerti hulladék nyílt téri égetése október 1-jétől április 30-ig munkanapokon a (3)-(4) bekezdésben írt módon és időben lehet.
(3) Avart és kerti hulladékot (egyszerre minimum 1 m3 mennyiséget), szélcsendes időben, a reggeli és esti talajközeli inverzió (levegőréteg hőmérsékleti változásai) miatt, 10-18 óra között, csak olyan jól kialakított tűzrakó helyen és telken szabad égetni, ahol az égetés hősugárzása környezeti kárt nem okoz.
(4) A (3) bekezdés szerinti hulladékot égetni csak úgy szabad, hogy az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa.
(5) Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot.
(6) Tilos az avar, kerti hulladék és hulladék égetése közterületen.
(7) Tilos az avar és kerti hulladék égetése magán ingatlanon akkor, ha annak 100 méteres körzetében ünnepi-, vagy egyéb településszintű rendezvény van folyamatban.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 4. § (6) bekezdése a települési hulladék gyűjtésére vonatkozó szabályok között, az alábbiakat tartalmazza:
„(6) A képződés helyén a zöldhulladékot a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni kivéve a (7) bekezdés szerinti, valamint azt az esetet, ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.”

A fenti szabályozás 2016. január 1-jén lépett hatályba, ezért ezt követően a zöld hulladékot már csak a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. emblémájával ellátott biológiailag lebomló zsákban, vagy a külön erre a célra megvásárolt és „ZÖLD HULLADÉK” feliratú matricával ellátott szabvány gyűjtőedényben kihelyezve szállítják el!

Természetesen a fenti szabályozás az ágszerű zöld hulladék szállítását nem érinti, azt ezután is az eddigiekhez hasonló módon lehet kihelyezni a gyűjtési napokon.

Felhívjuk figyelmet, hogy kisebb mennyiségű zöld hulladékot a heti szállítások alkalmával kihelyezett biológiailag lebomló hulladékok tárolására rendszeresített gyűjtőedénybe is beleteheti!

Akinek nincs elegendő zsákja, az a Polgármesteri Hivatalban, vagy a Művelődési Házban ingyenesen kaphat.

Megértését és együttműködését köszönjük!

5-én, szerdán a település déli része kerül sorra. Az ide tartozó utcák:
Ady Endre utca, Ipari park, Akácfa utca, Állomás utca, Andrássy utca, Apponyi utca, Arany János utca, Árpád utca, Attila utca, Bajcsy-Zsilinszky utca, Bercsényi utca, Bezerédi utca, Gagarin utca, Gyöngyvirág utca, Határ utca, Ibolya utca, Jókai utca, Mátyás utca, MÁV megállóhely épülete, Petőfi utca, Rózsa utca, Steinmetz kapitány utca, Széchenyi utca, Szegfű utca, Tölgyfa utca, Tulipán utca, Vasút utca, Vörösmarty utca, Zrínyi utca.

6-án, csütörtökön a település északi részéről viszik el a zöldhulladékot. Az ide tartozó utcák a következők:
Zártkerti dűlő, Cserfa utca, Deák Ferenc utca, Ecsellő utca, Eskü utca, Grassalkovich tér, Hunyadi utca, József Attila utca, Kálvária utca, Kereszt utca, Kerti dűlő, Kossuth utca, Lovas dűlő, Maros Rudolf utca, Meskó Rudolf utca, Mikla Pál utca, Nádas Béla utca, Öregszőlő utca, Rákóczi utca, Szalaska dűlő, Szent Antal utca, Szent Imre utca, Szent István utca, Tabáni utca, Teleki Pál utca, Ujhelyi József utca, Vida dűlő, Volly István utca.


honlapkészítés: dupai