Megkezdődött a 2016/2017-es tanév

A Laky Ilonka Általános iskola augusztus 31-én tartotta ünnepélyes tanévnyitóját. A rendezvényen részt vett Gál Zsolt polgármester, valamint Bálint Klára református lelkész is. Az megnyitó ünnepi műsorát a 2. a és a 2. b osztály adta, bevonva a 2016-17-es tanév leendő elsőseit, akiket ez alkalomból nagyobb társaik könyvvel jutalmaztak meg.

Kiss Katalin megbízott igazgató mindenekelőtt a most első osztályba menő gyerekeket köszöntötte. Elmondta, hogy bár ők az iskola legifjabb tanulói, azonban félelemre nincs okuk, hiszen mindent szépen meg fognak ismerni és új barátaik is lesznek. Kérte őket, hogy próbáljanak meg túllépni az akadályokon, s hangyaszorgalmuk jutalmául év végén már ők is jutalomkönyvet olvashatnak majd. Ezt követően ismertette a nyár folyamán végbement változásokat. Elsőként az iskolabővítésre tért ki, melynek ünnepélyes átadóját augusztus 23-án tartották. Az eredmény pedig, hogy három új tanteremmel és egy csoportszobával gazdagodott az iskola. Ezek lakói ebben a tanévben a két első és a 3. a osztály lesz. A 3. b-nek is megszépült a terme, sőt a tanárokat is egy megcsinosított tanári szoba várja. A 10-es terem új bútorokat kapott, míg a 8-as tornateremként is szolgál majd. Ezt a tárgyat ez évtől pedig Borbás Linda fogja tanítani. A szünidőben megszépült a játszótér is, sőt új szabadtéri tornaszereket is várnak még, szülői felajánlás eredményeként. Az elvégzett munkákban való támogatásért és segítségnyújtásért pedig köszönetet mondott az Ecseri Önkormányzatnak, valamint az EKO Kft-nek. Ezt követően a nemrég véget ért riói olimpia sportolóinak ’Gyorsabban, magasabbra, bátrabban’ hangzású jelszavára hívta fel a tanulók figyelmét. S ha róluk vesznek példát, az elvégzett munka meg fogja majd hozni a gyümölcsét. Ha mindent megtesznek a sikerért, meglesz az eredmény is. S a gondolatsort egy versidézettel zárta, mely szerint tanulj meg mindent, amit lehet, amikor csak lehet, akitől csak lehet, s bármilyen tehetséged is van, használd ki azt. Ezt követően a szülők fontos szerepét hangsúlyozta mind a tanulók, mind pedig az iskola életében. Így minden új tanév újabb feladatot jelent az ő számunkra is. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a velük való partneri együttműködés az új tanévben is folytatódni fog. Ebben nagy segítséget nyújthat majd számukra az iskolai hírek, események nyomon követése az iskola honlapján, a facebook profiljukon, illetve az E-naplókban. Végezetül pedig azt kívánta a tanulóknak, hogy tanuljanak kitartóan, így segítve az iskolát is mind jobb eredmények elérésében.
Az ünnepség végén Szeverné Csekei Csilla igazgatóhelyettes ismertette az első tanítási nappal kapcsolatos fontos tudnivalókat és teendőket.

/Dr. Horváth K. József/
Fotók: Dr. Horváth K. József és Barta Zoltán

honlapkészítés: dupai