Nyári munkálatok a Művelődési Házban

Az önkormányzati gyakorlatban a nyári hónapokat használjuk ki arra, hogy az épületfelújításokat, karbantartásokat elvégezzük. Ilyenkor a kisebb forgalom lehetővé teszi a munkavégzést. Ez történt a Művelődési Házban is.
A Rábai Miklós Művelődési Házat bővítés és felújítás után 2010-ben adták át a nagyközönségnek. Azóta is remek kihasználtsággal működik. Időszerűvé vált a nagyterem parketta burkolatának felújítása, hiszen a számtalan rendezvény mellett az iskolai tornaórák egy részét is itt tartották. A mindennapos testnevelés bevezetése óta az iskolai tornaterem kapacitása nem elegendő, ezért kellett a kultúrházat is igénybe venni. Július végén a parketta felújítását, csiszolását, lakkozását végezték, olyan anyagok felhasználásával, amely garanciálisan biztosítja a kopásállóságot.
Hamarosan az iskolában egy tantermet tornaszobává alakít az önkormányzat, ezért a Művelődési Házat nem kell testnevelés órákra igénybe venni. Megszűnik a gyermekek átjárása, ami nem volt ideális a különböző időjárási viszonyok között, a forgalmas úton keresztül.

A Művelődési Ház udvarán bográcsozó helyet is kialakítottak, bővítve a szabadidő eltöltésének lehetőségeit.

A nyáron a könyvtárban sem állt le a munka. A munkatársak átrendezték a helyiséget és folytatták a komoly adminisztrációs munkákat.
honlapkészítés: dupai