Szent Kristóf napi autószentelés

Szent Kristóf napi autószentelést tartott az Ecseri Római Katolikus Egyházközség a Magyar Autóklub közreműködésével 2016. július 24-én, vasárnap. Pest megyében először volt ilyen rendezvény.
Az ötlet Zala megyéből jött - mondta Barta Zoltán jegyző, a rendezvény kezdeményezője. Ott már évek óta tartanak autószentelést és felmerült a gondolat, hogy Ecseren is legyen. Megkerestem Barotai Endre plébános urat, aki támogatta a szentelést, majd felvettem a kapcsolatot a Magyar Autóklubbal, ők szintén mellénk álltak.

Az eseményen megjelent Mészáros Ferenc, a Magyar Autóklub országos elnökségének tagja és Gál Zsolt, Ecser polgármestere.

A vasárnapi szentmise után a plébános úr a templom előtt emlékezett meg Szent Kristófról, aki az utazók védőszentje. Külön felhívta a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

Szent Kristóf a 3. század derekán élt. Az a vágy fűtötte, hogy szolgálatait a leghatalmasabb úrnak ajánlja fel. Amikor Krisztust kereste, egy remete azt a tanácsot adta neki, hogy keresztelkedjék meg, és legyen felebarátai szolgálatára. Volt ott egy hatalmas folyó, amelyen a zarándokok nehezen tudtak átkelni. Kristóf - aki hatalmas termetű ember volt - letelepedett a folyó partján és mindig átvitte az utasokat a folyón.
Egy éjjel szegényesen öltözött gyermek a nevén szólítva kérte a segítségét. Kristóf azt hitte könnyű dolga lesz. Hatalmas vállára vette a gyermeket és elindult vele. De a folyó közepén már úgy érezte, mintha ólmot cipelne. Amikor nehezen átértek a túlpartra, a kisfiú azt mondta: "Ami a válladat nyomta, több volt, mint az egész világ. A Teremtőd volt az, akit áthoztál, én ugyanis az a Krisztus vagyok, aki a leghatalmasabb, és akinek szolgálni akartál."

A megemlékezés után a plébános úr megszentelte a Széchenyi utcában felsorakozott mintegy negyven járművet.

Köszönjük a segítséget és a támogatást az alábbi szervezeteknek:
- Magyar Autóklub
- Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Ház
- EKO Kft.
- Maglódi Rendőrőrs
- Ecseri Polgárőr Egyesület
- Gászler Kft.
Gál Zsolt polgármester és Mészáros Ferenc a Magyar Autóklub elnökségi tagja
A rendőrautónak is jár az áldás


honlapkészítés: dupai